Asse – Brandweerkazerne

Na vele jaren heeft brandweer Asse z’n vertrouwde stek in de Arsenaalstraat verlaten en heeft ze haar intrek genomen in een gloednieuwe kazerne in de Asphaltcosite 110 in Asse, in de buurt van het station.

Het is een uitermate modern gebouw geworden voorzien van alle faciliteiten om het leven van de brandweermannen te veraangenamen, gaande van een mooie keuken tot een eigen sporthal.

Hier in Asse bestond het binnenschrijnwerk dat door de firma Moors gedaan is uit volgende items :

  • allerhande binnendeuren gaande van draaideuren tot schuifdeuren al dan niet brandwerend.  Verder werden sommige deurbladen geschilderd, terwijl andere dan weer voorzien waren van een HPL-laag.  Ook waren er deuren die beglaasd waren en die veelal één geheel vormden in een frame van massief hout, waarvan het geheel ook met glas bekleed werd.   Naast het gewone deurgarnituur werden vele deuren voorzien van deurdrangers zodat alles perfect past in de gestelde brandvereisten.
  • een ander belangrijk item is het meubilair dat er diende gemaakt te worden.  Menig brandweerman heeft reeds gebruikt gemaakt van de keuken die door Moors ontworpen is.  Ook werd er gezorgd voor de inbouw van wandkasten.
  • ook de trappen kregen een houten kleedje aan en ogen schitterend in de moderne brandweerkazerne.