Houthalen – NAC en residentie Mandala

Dit gloednieuwe gemeentelijke dienstencentrum van Houthalen, NAC genaamd, is  niet alleen uniek qua uitzicht. Ook de locatie, het concept en de wijze waarop het werd uitgevoerd zijn opmerkelijk. Op drie jaar tijd verrees op een terrein tussen het centrum van Houthalen en de voormalige mijnsite een duurzaam gebouw met een bijzondere architectuur.

Dit warmrode gebouw met zijn glanzende felblauwe toren en zijn groendaken die bijna tot tegen de grond glooien, nodigt uit om dichterbij te komen en ook de binnenkant te verkennen. Daar vind je dezelfde glooiende vormen en dezelfde open, uitnodigende sfeer die het gebouw zowel voor bezoekers als voor de werknemers tot een aangename plek maken.

Residentie Mandala omvat 14 exclusieve appartementen met 2 slaapkamers en ruime zuidgerichte terrassen.  Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een kinderdagverblijf; alle appartementen zijn gelegen op de eerste of tweede verdieping.

Voor dit uniek gebouw heeft de firma Moors de volledige gevelbekleding voor haar rekening genomen.  Dit omvatte het plaatsen van de blauwe stenen tegels, maar ook de warme, niet-uniforme, houten singles namen wij voor onze rekening.  Verder werd er ook gebruikt gemaakt van Eternit vezelcementplaten die tegen  het plafond geplaatst werden.